all4hotels favicon
Add Listing
Sign In

 

EUR
Search

You have no bookmark.

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου - Τι πρέπει να ξέρω

anakainish-photo01a

Ως ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος ενός ξενοδοχείου συνειδητοποιείς ότι η ανακαίνιση του χώρου είναι μονόδρομος. Είτε γιατί το στυλ του ξενοδοχείου έχει ξεπεραστεί κατά πολύ με τις συνεχώς ανανεωμένες τάσεις που κυριαρχούν στον κλάδο, είτε γιατί πραγματικά το ξενοδοχείο χρειάζεται να ανακαινιστεί, για λόγους ασφαλείας. Ίχνη υγρασίας και μούχλας στους τοίχους, ρωγμές που προσπαθείς να καλύψεις, ξεθωριασμένα υφάσματα, ξεπερασμένο design και παλιές τεχνολογίες είναι τα σημάδια, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Υπάρχουν, φυσικά, πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου σε μια επικείμενη ανακαίνιση.
Το σημαντικό, για να έχεις μια επιτυχημένη ανακαίνιση είναι αρχικά, να διαλέξεις την σωστή ομάδα και το σωστό συνεργείο. Είναι δεδομένο, ότι θα χρειαστεί ένας υπεύθυνος για τον συντονισμό όλων των εργασιών, για τον λόγο αυτό πρέπει να είναι κάποιος που θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, πώς να το κάνει, και να βρίσκεται πάντα εντός των περιθωρίων του χρόνου και του προϋπολογισμού. Με λίγα λόγια, η οργάνωση είναι το παν. Για αυτό το λόγο, πρέπει πρώτα να οργανώσεις τις αλλαγές που θα γίνουν και ύστερα να ακολουθήσει το πρακτικό κομμάτι της διαδικασίας. Σίγουρα ένα σημαντικό έργο που πρέπει να αναλάβεις -συνδυαστικά με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου- είναι η επικοινωνία. Δηλαδή, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να διατηρήσεις τις σχέσεις σου με τους πελάτες σου, διαφορετικά θα τους χάσεις.

Μην κάνεις το σύνηθες λάθος που κάνουν πολλοί ξενοδόχοι μετά από μια ανακαίνιση. Έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα, για να αναβαθμίσεις τους χώρους και κατ’ επέκταση την συνολική εμπειρία, που προσέφερε το ξενοδοχείο σου. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, μετά από μια ανακαίνιση;
Αρχικά, πρέπει να εκπαιδεύσεις εκ νέου το προσωπικό σου. Δεν είναι δυνατόν να διαφημίζεις μια νέα εμπειρία, λόγω ανακαίνισης, και να μην έχεις κάνει και “ανακαίνιση” στο ίδιο το προσωπικό σου. Εκπαίδευσε τους υπαλλήλους σου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, και να τους προσφέρουν την καλύτερη ξενοδοχειακή εμπειρία, σε συνδυασμό με το design.

Hotel Reception / Lobby

ανακαίνιση ξενοδοχείουΗ δημιουργία ενός λειτουργικού, φωτεινού και ενδιαφέροντος χώρου αναμονής θα κάνει φυσικά θετική εντύπωση στους φιλοξενούμενους και θα κερδίσει το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή.
Ο χώρος αναμονής σε έναν ξενοδοχειακό χώρο πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι η πρώτη εντύπωση του πελάτη για το ξενοδοχείο. Παλαιότερα το λόμπι ήταν ο χώρος στον οποίο γινόταν απλά το check in στο ξενοδοχείο. Η έννοια του λόμπι σαν χώρος εισόδου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Στις μέρες μας το λόμπι έχει επεκταθεί σαν έννοια και αποτελεί έναν χώρο όπου μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Το νέο Hotel Design στα λόμπι των ξενοδοχείων και συνεπώς η παραμονή των πελατών για περισσότερο χρόνο σε αυτούς τους χώρους μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση φαγητού και αναψυκτικών ενώ κάθονται, δουλεύουν ή διασκεδάζουν ή χαλαρώνουν. Η νέα μορφή των λόμπι ενισχύει την υπόθεση ότι η φιλοξενία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξυπηρέτηση και την προσωπική ευχαρίστηση των πελατών
Επομένως πρέπει να επαναξιολογήσετε τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου σας και να σκεφτείτε σοβαρά την ανακαίνιση τους. Μαζί μπορούμε να αξιολογήσουμε τι χρειάζεται αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Για παράδειγμα μπορούμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες των χώρων που χρησιμοποιούνται και αυτών που μένουν ανεκμετάλλευτοι να ενσωματωθούν στο λόμπι.

  • έχετε ένα χώρο για συνεδριάσεις που δε χρησιμοποιείτε,
  • υπάρχει εστιατόριο με παραπάνω θέσεις από τις απαιτούμενες για το δικό σας ξενοδοχείο,
  • ο χώρος για μελέτη και εργασία είναι ανεκμετάλλευτος επειδή δεν είναι εύκολα προσβάσιμος, κ.α.

ανακαίνιση lobby

Τip: Καλό είναι να ανακαινίσετε σε φάσεις ώστε να μην κλείσει τελείως το λόμπι και η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και να μπορείτε να εξυπηρετείται τους πελάτες και να τους ενοχλείτε όσο το δυνατόν λιγότερο.

Ανακαίνιση μπάνιου ξενοδοχείου

ανακαίνιση μπάνιου

Προχωρώντας τώρα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουμε κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείου είναι το μπάνιο. Οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες ενός ξενοδοχείου, το πρώτο πράγμα που κοιτάνε όταν μπαίνουν στο δωμάτιο για να το δουν είναι το μπάνιο. Θέλουν να δουν την καθαριότητά του, αλλά και τη μορφή του. Όταν ο πελάτης αποκτήσει θετική εικόνα για το μπάνιο, όταν το δει καινούργιο και ανακαινισμένο, τότε θα δώσει πολύ λιγότερη σημασία στο υπόλοιπο δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να δώσουμε βαρύτητα στο μπάνιο παρά στο υπόλοιπο δωμάτιο. Ας βάλετε για λίγο τον εαυτό σας στη θέση του υποψήφιου πελάτη ενός ξενοδοχείου. Τι θα προτιμούσατε; Μέτριο δωμάτιο και εξαιρετικό μπάνιο, ή τέλειο δωμάτιο και παλιό μπάνιο;

Επιλογή υλικών ανακαίνισης μπάνιου

Γενικά στην ανακαίνιση ξενοδοχείου επιλέγουμε υλικά τα οποία να είναι ανθεκτικά. Για παράδειγμα, στα έπιπλα μπάνιου ενός ξενοδοχείου αποφεύγουμε τα έτοιμα. Διότι τα έτοιμα είναι συνήθως ξύλινα, και αν πέσουν νερά θα χαλάσουν εύκολα. Προτιμάμε για παράδειγμα χτιστούς πάγκους με εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας. Ή κατασκευές πάγκων από μάρμαρο, τεχνομάρμαρο ή χαλαζία. Αυτά τα υλικά είναι ανθεκτικά, θα τολμούσαμε να πούμε ότι δεν χαλάνε ποτέ. Κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείου θέλουμε τα τοποθετήσουμε υλικά τα οποία να μείνουν, να μη χαλάσουν εύκολα.

Κουφώματα ξενοδοχείου

ανακαίνιση κουφωμάτων

Η επιλογή κουφωμάτων μετράει πολύ κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείου. Τα ενεργειακά κουφώματα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο διότι θέλουμε να γίνεται όσο το δυνατό μεγαλύτερη οικονομία στην ψύξη και στη θέρμανση. Τα ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην εξοικονόμηση ενέργειας διότι θέλουν να κάνουν οικονομία.

Hλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ξενοδοχείου

ανακαίνιση ηλεκτρολογικών

Πολλοί επίσης ζητάνε αλλαγή στα ηλεκτρικά. Πλέον είναι απαραίτητο το internet και το wi fi. Όσο για το δάπεδο, υπάρχουν πολλές επιλογές πλακιδίων, αλλά και πατητής τσιμεντοκονίας. Μπορούμε να αναλάβουμε όλα τα στάδια υλοποίησης. Ο φωτισμός μετράει πολύ. Αναλαμβάνουμε επίσης ιδιοκατασκευές, για παράδειγμα ταινίες led πίσω από τα κρεβάτια, ειδικά custom made κεφαλάρια κ.λ.π.

Πηγή άρθρου: Velmahos Group
www.velmahos.group
Τηλ. 210 6007176, 22894 00504, 6975 589875
info@velmahos.group

Reset Your Password